MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

22/08/2008 | 00:16 | מאת: .

שלום, אני חיילת ולפני חצי שנה פרקתי את הכתף באימון צבאי כתוצאה מנפילה בעת ריצה במטווח פריקה מסוג luxacio erecta ומאז אני סובלת מתתי פריקות (על בסיס יומי) ופריקות (גם הרבה.. בד"כ מחזירה אותן לבד, לעיתים נדירות נדרש מיון\רופא). כמו כן לעיתים יש תחושת "נמלים" ביד. ביצעתי MRI אלתרו עם זריקת גדוליניום. אשמח אם תוכלו להסביר לי מה משמעות התוצאות:: "יש קרע של הלברום הקידמי תחתון בשעה 5,6. אין לראות דפקט גדול ע"ש הילזקס אך יש שינויים ציסטיים באספקט הפוסטרו סופרו לטרלי של ראש ההומרוס יתכן כלי דם שחודרים אל העצם או ציסטה שמחוברת אל המפרק". בנוסף רציתי לשאול אם יש פיתרון חוץ מניתוח לכאב תמידי שיש לי בכתף כתוצאה מכל הפריקות? כיוון שגם אם אעשה ניתוח זה בטח ייקח לפחות מספר חודשים ובנתיים אני נאלצת לבצע פעילויות שהן די "יומיומיות" אבל גוררות אחריהן כאב... ומנוחה כמעט מוחלטת בבית אינה אופציה כיוון שאני בצבא.

שלום רב. את פורקת את הכתף בגלל נגע ע"ש בנקרט שנראה בMRI שאת מתארת. נגע זה זוהי למעשה חוסר סדירות של הלברום אשר פוגעת בתפקידו של הלברום לייצב את הכתף במקומה. אין דרך אחרת מלבד תיקון ניתוחי של הנגע הזה כדי למנוע המשך פריקות הכתף. הכאבים נגרמים בגלל חוסר יציבות הכתף מאותה הסיבה ולכן גם הם לא יפתרו ללא ניתוח. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק