קליקים בעצם הבריח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

19/08/2008 | 15:11 | מאת: נחום

שלום ד"ר מזה 3 שנים אני סובל מקליקים בעצם הבריח בעת ביצוע פעילות שדורשת מאמץ של הכתף. הקליקים מורגשים אך ורק בעצם הברים השמאלי שלי. אני עוד תלמיד תיכון והשנה יש לי בגרויות בספורט אך עד היום הרגשתי מאוד מוגבל בעשיית מתח על עמוד וכפיפות מרפקים בגלל אותם קליקים שלפעמים הופכים ללא נעימים ומונעים ממני להמשיך את המאמץ. יש לציין שבחיים לא עברתי שום שבר בעצם כלשהי בגוף ותופעה זו התחילה בפתאומיות. פרט נוסף שאולי חשוב שאציין, מידי פעם אני מרגיש שאני מוכרח לעשות קליק בצוואר(בעורף) ואני נאלצת לעשות תנועם עם הראש אחורה כדי שישתחרר הקליק. איני יודע אולי 2 דברים אלה מתקשרים. תודה מראש ד"ר!

נחום שלום אם הקליקים אכן קשורים לעצם הבריח, וזה דורש בדיקה, המקור הוא במפרק בין עצם הבריח ועצם השכמה או בין עצם הבריח לבין עצם החזה. שני המקומות האלה צריכים להיבדק והטיפול יהיה לפי הממצאים. הרבה פעמים במקרים הנ"ל, בגילך וכשלא מדובר במצב לאחר החבלה, הטיפול יהיה ע"י פיסיותרפיה בלבד. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק