ארתרוגרפיה של הכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

21/10/2009 | 13:42 | מאת: יעקב ס.

שלום דוקטור כתוצאה מנפילה מאופניים ניפגעתי בכתף וסובל מכאבים בהזזת היד לאחור. ממצאי ה MRI הם כדלקמן: מודגם מודגם קרע של המשטח הסינוביאלי של גיד הסופרה ספינטוס עם מהלך אלכסוני בקוטר 9 מ"מ במישור הצדדי , פנימי ובקוטר 8 מ"מ בציר הסגיטלי. הקרע מערב את המשטח האקרומיאלי של הגיד עם מעבר של חומר ניגוד אל הבורסה הסוב-אקרומיאלית סוב-דלטואידית, כך שהקרע מוגדר כקרע בעובי מלא. שאר הגידים המסובבים מודגמים תקינים. 1. האם ממצא זה מחייב ניתוח? אם כן, האם ניתן לבצעו בעתיד (עוד שנה או יותר)? 2. האם המנעות מניתוח עלולה לגרום להתדרדרות בעתיד? 3. האם יש טיפול אחר, לא ניתוחי, שהייתה ממליץ עליו? 4. האם ניתוח אורתוגרפיה של הכתף הוא פשוט יחסית ושכיח? רב תודות בברכה יעקב

אם אתה בגיל מתחת 60 ויש לך הפרעה תפקודית בכתף אכן ניתן לשקול טיפול ניתוחי. כדי להעריך את היתרונות וחסרונות של טיפול ניתוחי וכדי לקבל הסבר ממצא על תהליך השקום אני ממליץ לפנות לאורטופד שעוסק בבעיות כתף. במפגש כזה ניתן יהיה להעריך את מצבך הבריאותי והגופני ולתאם ציפיות לגבי הניתוח או כל טיפול אחר

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק