כאבי כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

12/10/2009 | 15:29 | מאת: ר ונית

בת 50 מזה כחצי שנה כאבי כתף עם הגבלה בתנועה (אי יכולת להרים יד ישרה למעלה או להגיע מאחורי הגב).בצילום רנטגן נרשם: הסתיידות מאורכת די גדולה מעל ל-GT שינויים ניווניים נראים בפרק האקרומיוקלביקולרי לאחרונה הכאבים התגברו וכדורי אתופן 1200 מ"ג ליום שאני לוקחת עוזרים ומקלים את הכאב. שאלות: 1. כמה ימים צריך לקחת אטופן? 2. האם יכולה ההסתיידות לקרות כתוצאה מתוספת ויטמין D שאני לוקחת ( 12 טיפות של 200 יח כל אחת) בגלל מחסור בויטמין שהיה לי? 3. האם כדאי להפחית או להפסיק לקחת ויטמין D? 4. האם טיפול פיזיותרפיסטי בכלל וטיפול בהלם מומלץ? תודה מראש

14/10/2009 | 10:14 | מאת: דר רוזנברג

סיבת ההסתיידות באזור הכתף לא ידועה . הבעיה לא קשורה לויטמין D. הטיפול שהוא יעיל הוא זריקה מכוונת לאזור סובאקרומיאלי בכתף של חומר סטרואידי ואם זה לא עוזר נישקל הטיפול הכירורגי בגישה ארטרוסקופית. טיפול תרופתי בבליעה בדרך כלל לא עוזר.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק