קרע בגידי הכתפיים עקב שימוש כרוני בסטרואידים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

30/09/2009 | 10:58 | מאת: יחזקאל

אני בן 53 סובל ממחלת אסטמה קשה ומטופל באופן כרוני בסטרואידים במשך כעשרים שנים במתן פומי יומיומי.עקב כך נגרם אוסטיאופורוזיס ו- י.ל.ד מטופל בסידן ובליפיטור באופן קבוע מזה שנים.לאחרונה סובל מכאבי שרירים ומבעיות בתנועות הכתפיים בבדיקת US שבוצעה לאחרונה לכתף ימין +שמאל, נצפה נוזל סביב גיד הביציפס דו צדדי יותר מימין. נצפה קרע שלם בגיד הסופראספינטוס מימין, נצפה קרע חלקי גדול בגיד הנ"ל משמאל לאורך 8 מ"מ. ACJ תקין לא ניצפה נוזל בבורסת. שאלתי היא האם טיפול כרוני ממושך בסטרואידים (קורטיזון) ובלפיטור יכולים לגרום לקרע בגיים? האם יש קשר סיבתי לטיפול התרופתי? אשמח אם תפנה אותי לספרות רפואית בנושא זה. תודה ובברכת חתימה טובה וחג שמח.

טיפול סיסטמי ממושך לא גורם בד"כ לפגיעה בגידים כפי שאתה מתאר. הבעיות בגידים הנ"ל הם על רקע ניווני ומופיעיעם בגיל מעל 55-60 ושכיחים מאד בגיל מבוגר יותר.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק