כתף ובית שחי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

18/08/2008 | 03:21 | מאת: מינה

שלשום התחיל כאב בבית שחי ובכתף. חברה רופאה בדקה ואמרה שזה לא לב או בלוטות ונתנה אטופן וקרם שורף נורא (זריקס או משהו כזה) שניהם לא עזרו. גם אדוויל לא שינה. רוקסט ואופטלגין עזרו קצת. הכאב בצד שמאל ומגביל תנועה ומקשה שינה. מקרין למרפק. מה זה יכול להיות???

מינה שלום כאב חריף באזור הכתף יכול לנבוע ממקורות רבים כולל גידים, שרירים ומפרקים באזור. אפשר לראות פרטים על מצבים שונים, לא כולם, באתר dr-rosenberg.co.il. לשם ההתחלה וכדאי להגיע להשארה מושכלת על מקור הכאב לכן יש לפנות לבדיקה ע"י אורטופד המתמחה במחלות כתף ולאחר מכן יש צורך בצלום רנטגן של הכתף וגם בדיקת אולטראסאונד של הכתף. בתום ברור ראשוני זה ניתן יהיה להגיע לאבחנה ראשונית ולטפל בהתאם. הסיבות השכיחות להופעת כאב חריף בכתף הן הסתיידות סובאקרומיאלית וכתף קפואה. אני ממליץ לפעול לפי הסדר שתארתי לך כדי להגיע לאבחנה וקבוע טיפול. בברכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק