זרמים בכל פעם שאני מיישרת את היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

13/08/2008 | 20:29 | מאת: דנה

שלום רב, ביום ראשון האחרון ביצעתי בדיקת דם. הלבורנטית החדירה את המחט עמוק שלא בוריד ובאותו הרגע הרגשתי כאילו שהתחשמלתי לאורך כל היד. מאז ועד רגע זה, בכל פעם שאני רוצה לישר את יד שמאל -הדגש- מופיעים מיד זרמים לאורך היד - מהמרפק ועד לכף היד -סדגש- (ובכף היד הזרמים ממש חזקים). הדבר בלתי נסבל ואין שום דבר להפסיק את התופעה, חוץ מלהימנע מיישור היד. אני מרגישה כאילו שנגרם נזק לעצבים שביד. אני מחכה שזה יעבור, אבל אין אפילו שיפור. מה עושים? אם זה רלבנטי, אני בת 26 וזו הפעם הראשונה שדבר כזה קורה לי.

דנה שלום. זרמים לאורך האמה בישור היד מצביע על גרוי של עצב. בדיקה גופנית יכולה להצביע על איזה עצב מדובר. הגרוי יכול לנבוע מלחץ מקומי, כמו למשל לאחר הצטברות דם מקומית . לכן יש בהקדם לפנות לבדיקת רופא כדי למקם את אזור הלחץ האפשרי ולאחר מכן לבדוק האם יש הצטברות דם באזור הלחץ (המטומה) ע"י בדיקת אולטראסאונד ולבדוק את העצב עצמו ע"י בדיקת הולכה חשמלית. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק