כאבי כתף עזים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

04/09/2009 | 16:09 | מאת: לאה

בת 75. סובלת 3 חודשים מבעיות כתף עזות. עד חוסר תנועה. זריקות לא עזרו. צילום מראה שחיקת סחוס, שינויים OA אקזוסטוסיז צמוד לחקל מדיאלי של ראש ההומרוס. הרופא אומר שרק ניתוח יעזור אך אינו ממליץ בגלל הגיל. מה כן יעזור? מהו CRT?

אם את סובלת משינויים ניוניים קשים במפרק הכתף המלווים בכאבים והגבלה בתנועות הטיפול הניתוחי הוא אכן אחת האפשרויות המעודפות. כדי שתוכלי להחליט בנושא יש צורך לדון על כך עם אורטופד העוסק בבעיות כתף. השיקולים הם בדרך כלל מידת הסבל שלך לעומת מצבך הרפואי הכללי.

06/09/2009 | 15:50 | מאת: לאה

אכן דנתי עם מומחה והוא אמר שניתוח זו האופציה היחידה אך לפי מצב בריאותי הכללי הוא אינו ממליץ. הוא נתן כדורים לשיכוך הכאב אך זה בלתי נסבל. האם ישנם טיפולים אלטרנטיביים להקלה? ישנם ימים שאינני מצליחה לתפקד (לבשל, לנהוג ואפילו להתלבש). האם יש מומחה נוסף שעימו כדאי לי להתייעץ? (אחד נתן זריקות והתייאש והשני אומר ניתוח אך לא ממליץ)

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק