עצם הבריח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

02/09/2009 | 18:32 | מאת: מרים

ד"ר נכבד, שלום ותודה על התשובות, עם זה קבלתי את תוצאות בדיקת האולטרסאונד, לצערי אני מבינה שיש קרעים בגידים להלן תוצאות הבדיקה: BICEPS-TENDON- כתף שמאל מעובה עם נוזל סביבו ימין במיקום ובמרקם תקינים BURSA SD-SA - שמאל - הודגם נוזל. ימין מעט נוזל. SUPRASPINATUS - שמאל - סמוך לאחיזה הודגם קרע חלקי רחב. ימין הודגם קרע לכל עובי הגיד באורך 7.5 מ"מ. ACJ = ב.מ.פ. SUBSCAPULARIS = בעובי ובמרקם תקינים ללא עדות לקרע. INFRASPINATUS = בעובי ובמרקם תקינים, ללא עדות לקרע. מבנה גרמי = תקין. אציין כי בדיקת האולטרסאונד התמקדה בכתפיים בלבד (לא בשכמות או בעורף). האם אוכל לקבל הסבר מה נפגע? האם ניתן להבין מהרשום אם ארעה חבלה בעצם הבריח? מה אמצעי הטיפול, שהרי הפכתי בן רגע למוגבלת מאד. האם יש סיכוי להחלמה, אני בת 58. תודה רבה, מרים

מתשובת האולטראסאונד ניתן להסיק שיש שינויים ניוניים בגידים העוטפים את הכתף. הטיפול הראשוני היעיל הוא זריקת סטרואיד המכוונת לאזור הדלקת ואם זה לא עוזר ניתן לשקול טיפול ניתוחי. כמובן שכל זה בהתאם לבדיקה הגופנית ע"י האורטופד . הבדיקה לא מיועדת לבדוק את עצם הבריח שלם הערכתו דרוש צלום רנטגן מכוון.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק