הסתיידות כרונית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

17/08/2009 | 14:02 | מאת: אסנת

ד"ר רוזנברג יום טוב, שמי אסנת אני בת 41 ללא בעיות רפואיות בדרך כלל. היום בקרתי אצל אורטופד לאחר שאמש התחילו לי כאבים עזים בכתף ימין. לאחר בדיקה וצילום הכתף קבע הרופא שאני סובלת מהסתידות כרונית ונתן לי הפניה לצילום רנטגן וכן לפיזוטרפיה. כמה שאלות לי אליך: ראשית הייתי מבקשת לדעת ממה נוצרת היסתיידות? האם ניתן לרפא ללא התערבות כרורגית? האם יש גם טיפולים אלטרנטיבים כמו תזונה וכ'? האם אני צריכה להמנע ממאמץ או דוקא לעשות התעמלות כמו שחיה? אודה לך אם תוכל לענות לי בברכת ימים טובים אסנת

שלום רב לא ידועה הסיבה המדוייקת ליצירת ההסתיידויות סביב הכתף, אך בדרך כלל המצב מלווה בדלקת וכאבים חזקים. הטיפול היעיל הוא ע"י זריקה של חומר סטרואידי לכתף ואם זה לא גורם להטבה משמעותית ניתן לשקול טיפול ניתוחי בגישה ארטרוסקופית. לא ניתן לצפות מראש את היעילות של הטיפולים האלטרנטיביים

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק