פריקת כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

05/08/2009 | 21:48 | מאת: מירי

ד"ר נכבד שלום רב, אימי פרקה את הכתף לפני חודשיים והיתה עם קיבוע למשך 3 שבועות, לאחר הורדת הקיבוע, מכיוון שלא הצליחה לשתף פעולה בפיזיוטרפיה עקב כאבים והגבלה בתנועה, הופנתה ע"י הפיזיוטרפיסט להתייעצות חוזרת עם אורטופד אשר הפנה אותה ל-US כתף. בפענוח: בדיקה תת-אופטימלית עקב הגבלה בתנועת הכתף בזמן הבדיקה. גיד הבציפס נראה בעובי והדיות תקינים, במקומו התקין בתעלה. גיד הסופראספינטוס נראה בעובי, הדיות ומהלך תקינים. נצפה שקע בגודל כ-11 מ"מ באספקט עליון אחורי של ראש הזרוע. גיד האינפראספינטוס נראה בעובי, הדיות ומהלך תקינים. גיד הסובסקפולריס נראה בעובי, הדיות ומהלך תקינים. לא נראו סימני קרע של השרוול המסובב. לא נראה נוזל בכמות משמעותית בפרק הגלנוהומרלי, סביב גיד הביצפס או בבורסה הסובאקרומיאלית-סובדלטואיודית. לא נראו מבנים פתולוגיים באיזור השקע הספינוגלנואיד. הפרק האקרומיוקלויקולרי ברוחב תקין. לסיכום: הגבלתה בתנועת הכתף בזמן הבדיקה. מצב לאחר פריקה. השקע המתואר בראש הזרוע יכול לייצג HILL SACHS DSEFECT. מה משמעות הפענוח ? מה המלצתך לגבי ההמשך ? לדברי הפיזיוטרפיסט משהו "תקוע". תודה מראש, מירי.

פריקת כתף באדם מבוגר מחלים בהרבה מקרים בצורה טובה לאחר תקופת קיבוע של 3 שבועות. השקום תלוי בטיפול פיסיותרפי ממושך לאחר תקופת הקיבוע. כל זה בתנאי שהכתף שוחזרה למקום.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק