תזוזה של היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

27/07/2009 | 00:18 | מאת: מד

שלום, לפני כ- 6 שנים בהיותי בצבא נדרשתי לעשות פזצת"א כתוצאה מכך עשיתי תנועה מהירה שגרמה לתחושה כאילו הכתף יוצאת מהמקום. כשזה קורה היד מעיין נתקעת לכמה שניות ואיני יכול לעשות עימה דבר עד שהיא חוזרת למקום. לאחר שזה קורהיש לי חולשה ביד למספר ימים. הבעיה שלאחרונה זה חוזר בתדירות גבוהה יותר וביום יום אני מרגיש שהיד חלשה ואם לא אזהר כל תנועה קצת חדה תגרום לכך שוב. אשתי שראתה שזה קורה אמרה שרואים שהעצם הבולטת בכתף יורדת קצת למטה. לאחר שזה קורהיש כאבים גם בעצמות שיותר קרובות לכף היד. הדבר לפעמים מסוכן כיוון שפעם אחת כמעט איבדתי שיווי משקל ממקום גבוה כשזה הופיע לי בפתאומיות. האם זו פריקת כתף?! האם יש מה לעשות???

התאור שלך מתאים לפריקות או תת פריקות של הכתף. מצב זה דורש ברור וטיפול בהקדם. אני ממליץ לפנות לרופא שעוסק בבעיות כתף. דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק