ניתוח בכתפיים או גלי הלם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

21/07/2009 | 14:08 | מאת: יוני

שלום לך דוקטור. אני בן 50 וסובל כבר הרבה מאוד זמן מכאבים עזים ומגבלות תנועה בשתי הכתפיים. האורטופד של מכבי מצא שיש לי הסתידויות ודלקות כרוניות . ניסתי כבר הכול גם תרופות גם הזרקת קורטיזון שעזרה רק לכמה ימים גם פיזיתרפיה גם מחטים. עכשיו ממליצים לי על ניתוח או טיפול בגלי הלם. ברשותך, אשאל כמה שאלות: א. מהם אחוזי ההצלחה המובטחים ע"י הניתוח? ב. מהו פרק הזמן לשיקום מלא לאחר הניתוח? ג. האם ההסתיידות עלולה לחזור לאחר הניתוח? ד. האורתופד של גלי ההלם במרפאת חורב הבטיח לי שבתשיעים אחוז מהמקרים הוא גומר לי את הבעיה בחמישה טיפולים לכל כתף, מקסימום עוד טיפול או שניים. הוא טוען שאין צורך בשיקום ארוך ותוך כדי הטיפולים בגלי הלם ארגיש הרבה יותר טוב מה דעתך על כך? יוני

הסיכוי להצלחת הניתוח ארטרוסקופי לטיפול בהסתיידויות או שינויים ניוניים בגידי השרוול המסובב הוא כ85%. זמן השקום הוא 4-6 חודשים. סיכויי הטבה לאחר טיפול בגלי הלם לא ידועים בצורה מדוייקת - מדובר בטיפול בתחום הרפואה הטלטרנטיבית. בברכה דר רוזנברג

25/08/2009 | 12:11 | מאת: שירי צ'רבוננקו

שלום יוני, שמי שירי ואני פיזיותרפיסטית מוסמכת מטעם אונ' חיפה ומטפלת מוסמכת בגלי הלם. קראתי את שאלתך ותגובתו של ד"ר רוזנברג ועלי לומר כי גלי הלם אינם נכללים בקטגוריית הרפואה האלטרנטיבית, אלא מוכרים כבר מס' שנים כחלק משיטות הטיפול הקונבנציונאליות המוכחות והיעילות מחקרית. טיפול בגלי הלם להסתיידויות ודלקות כרוניות בכתף עומד על אחוז הצלחה של 60-80% ויכול לפתור את הבעיה בין 4-6 טיפולים. לדעתי, יש מקום לנסות את שיטת טיפול זו לפני הכניסה לניתוח מאחר והשיקום לאחר הניתוח ארוך ולא פשוט. לפרטים נוספים: http://shock-wave.bon.co.il שירי צ'רבוננקו

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק