שאלה חוזרת על כאבים בכתף שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

10/08/2008 | 22:35 | מאת: יוסי

שלום ד"ר בשאלה ששאלתי ב22.7 פירטטי את הבעיה שלי. ותשובתך היתה שאפשר להזריק פעם נוספת קורטיזון (זריקה שניה). אורטופד שמטפל בי, שלל בתוקף זריקה נוספת לאור הממצאים של האולטרא סאונד ועקב כאבים חזקים שמהם אני סובל האורטופד היה חד משמעי ניתוח אורטוסקופי לתיקון הגיד ושחרור לחץ מה s.s אני מציג את פענוח הצילום שוב אודה לך אם תביע את דעתך. MDARATE FULL THICHNESS TEAR OF SUPRASPINATUS גודל הקרע 13 מ"מ,מדובר בקרע ישן מצולק עם איבוד נפח. קיים קרע נוסף חלקי אינפרהטנדינוטי בגודל 6 מ"מ בחלק פרוקסימלישל הSS הסובסקפולריס תקין יתר מבנה הRC ,עם שינויי שחיקה קלים קיים נוזל בכמות קטנה בבורסה סובכרומיאלית קיימת קולקציה נוזלית קטנה בבורסה קורקוברכיאליס גיד הבייספס תקין. לאור הממצאים האם יש אפשרות שהכאבים יחלפו עם הזמן ללא התערבות כירוגית? גם אם הרמת הזרוע מעל הכתף תהיה מוגבלת? אני בן 68 גימלאי עד עתה עשיתי טיפול פיזיוטרפי וקיבלתי זריקת קורטיזון אחת לאחר הזריקה הכאב חלף , עקב נפילה קיבלתי מכה בכתף שמאל והכאבים חזרו בעיקר בלילה כאבים גם בתנועת הרמה של הזרוע,פיזיוטרפיה לא עוזרת האם זריקת קורטיזון נוספת יכולה ליפתור את הבעייה

יוסי שלום. קרע כרוני קטן בגיד הסופראספינטוס באדם בן 68 לא מהווה סיבה לניתוח דחוף. זריקה שניה לכתף בהחלט יכולה לתת הקלה בכאבים לזמן ארוך. ואם לא תהיה הטבה כמובן שהשלב הבא יהיה התערבות ניתוחית. ללא קשר לאמור כאן לאורטופד שמטפל בך אישית יש מידע והתתרשמות טובים ייותר ממצבך וקרוב לוודאי יש לו מידע נוסף שלא מפורט בפניתך זאת ולכן מומלץ להתייחס בעיקר להמלצתו של הרופא המטפל. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק