כתף קפואה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

13/07/2009 | 19:00 | מאת: דניאל

לד"ר השלום והברכה. לפני כעשרה חודשים נפגעתי בתאונת דרכים . לאחר מספר שבועות עברתי ניתוח לאיחוי שבר בקלביקולה (קרוב לזרוע ולא לצוואר)באמצעות בורג.מאז עברתי המון טיפולים פיזיוטרפיים אך היד מוגבלת בתנועה באופן משמעותי-הן בתנועה הצידה הן בסיבוב והן בהרמה כלפי מעלה.שכאני מנסה להרים את היד היא "נתקעת"וכשאני מפעיל כוח כדי להרימה יותר הכאב חזק מאוד. בבדיקת מ.ר.אי. שעשיתי לאחרונה כתוב- "מצב לאחר ניתוח עם בורג מתכתי בעצם הגורם לארטיפקטים.שבר בקלביקולה" .מעבר לכך לא נמצאו נזקים אחרים. ד"ר יקר-שאלתי היא -מה הכוונה שבר הגורם לארטיפקטים???מהי בדיוק הבעיה שלי?? האם הבדיקה מסבירה מדוע אני מוגבל מאוד בתנועה??

מהבדיקה לא ניתן להסיק מהו מקור לבעיה. בבדיקת CT גופים מתכתיים, כמו הבורג אצלך, גורמים להפרעה בתמונה. זוהי בעית המכשיר של CT ולא קשור להפרעה שבכתף. דר רוזנברג

15/07/2009 | 16:33 | מאת: דניאל

ד"ר יקר בהמשך לשאלתי מתאריך ה13.7.09 ..אתה התייחסת בתשובתך לבדיקת C.T ואילו אני עשיתי בדיקת M.R.I... האם גם בבדיקת M.R.I הבורג המתכתי מטשטש את התמונה?? תודה מראש

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק