שחיקת סחוס בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

30/06/2009 | 13:22 | מאת: סופי

אני בת 83 סובלת מזה שנתיים מכאבים בכתף ימין והגבלה בתנועה. עשיתי פיזיותרפיה, מזותרפיה, דיקור, 2 זריקות קורטיזון והידרותרפיה.הומלץ לי על ניתוח, אבל אינני מוכנה לעבור אותו משום שההחלמה ממנו ארוכה מאד. להלן ממצאי הסי.טי שינויים ארטריטים משמעותיים מאד במפרק גלנו-הומרלי המרווח הפרקי מוצר סקלרוזיס תת-קורטיקלי. ציסטות תת-קורטיקליות וזיזים גדולים עמדה גבוהה של ראש ההומרוס מחשידה לקרע בשרוולית המסובבת שינויים ארטריטים אקרומיו-קלוויקולרים.נאמר לי שניתן לשקם את הסחוס עם מכשיר מסוים מגרמניה, בתנאי שיש עוד סחוס. שאלתי היא אם תוכל לאבחן האם יש עדיין סחוס או לא ואם יש לך טיפול נוסף שיכול לעזור לי בתודה סופי

שלום רב לפי הידע הקיים היום לא ניתן לשקם סחוס פגום במפרק הכתף. לפני ממצאי בדיקה שצירפת מדובר בתהליך ארטריטי מתקדם במפרק הכתף עם הרס של הסחוס. במידה והכאב בלתי נסבל הפתרון הוא החלפה חלקית או שלמה של מפרק הכתף בברכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק