קשת כואבת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

10/08/2008 | 20:54 | מאת: מנשה

רציתי לדעת איך בדיוק נגרמת קשת כואבת בכתף?? קראתי קצת. אבל לא ברור לי איך קרע בגידים יוצר משהו שנתקע באקרומיון ויוצר כאב ?? כיצד הטיפול מותאם למכניקה הבעייתית?? תודה רבה מראש.

מנשה שלום. "קשת כואבת" לא נגרמת ע"י קרע בגידי השרוול המסובב אלא להיפך הקרע יכול להווצר בגלל גרוי יתר של גיד הסופראספינטוס באזור מוצר בין ראש עצם הזרוע והאקרומיון, שזהו החלק הצידי העליון של עצם השכם (SCAPULA). גרוי יתר מסוג זה יכול להווצר בגלל תהליך דלקתי מקומי ראשוני או ע"י הצרות מישנית לשינויים ניוניים באזור המרווח הנ"ל. הסבר נוסף תוכל למצא בdr-rocenberg.co.il בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק