דלקת בגיד?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

13/06/2009 | 12:32 | מאת: נורית

אני בת 50יש לי כאבים בזרוע ולאחר בדיקה אצל הרופא אבחנה דלקת בגיד. בדיקת אולטראסאונד הראתה מצב תקין של הכתף. קיבלתי אתופן 10ימים אך זה לא עזר. יש לי מגבלות מסוימות של תנועת היד. בסיבוב אחורה המגבלה הגדולה והעיקרית, ובהרמת היד לקראת הסוף יש כאבים, קצת בסיבוב לצד. כרגע אני בטיפולי פיזיותרפיה. שאלותי הן: א- מה מראה זה שלקיחת האתופן לא עזרה? ב. האם מדובר אכן בדלקת בגיד או בכתף קפואה? ג. מה אמורים טיפולי הפיזיותרפיה לפתור, האם להעביר את הבעיה בכללותה? ד. מה מידת הכאב וגבול הכאב בטיפולי הפיזיותרפיה. ה. מה סיכויי ההחלמה מהמצב ולאחר אילו טיפולים? תודה מראש על תשובותיך.

מכיוון שלפי מכתבך לא ברורה האבחנה לסיבת הכאבים בכתף לא ניתן להמליץ על תכנית טיפולית. לשם המשך הברור אני ממליץ לבצע צלום רנטגן של הכתף וגם בדיקת MRI של הכתף וההמשך יהיה על פי הממצאים. דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק