SLAP דרגה 2 + שתי ציסטות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

02/06/2009 | 11:21 | מאת: אילן

שלום, שמי אילן כהן בן 30. לאחר שנה של כאבים, פיזיותרפיה, כדורים וכו', נשלחתי לבדיקת MRI בה נתגלו הממצאים הבאים: מודגם נזק SLAP דרגה 2. מאחורי מיטת ה-SLAP נמשך כיס נוזל מולטי-לוקולרי בקוטר 3.4 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובקוטר 1.8 ס"מ בציר הסגיטלי הממלא את הגומחה הספינו-גלנואידית עם לחץ על ענפי העצב הסופרה סקפולרי העובר בגומחה, ללא עדות לאותות חריגים ממרקם השרירים המחשידים לדנרבציה. כיס הנוזל מתאים במאפייניו לציסטה פרא-לבלרית. מודגמת ציסטה פרא-לברלית דומה אך קטנה יותר, הנמשכת מהאספקט הקדמי של מיטת ה-SLAP בקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי (חתכים קורונלים 2-5 סדרה 5). הייתי מעוניין לדעת מה ניתן לעשות במקרה זה? האם ניתוח הכרחי? הכאבים אינם בלתי נסבלים, אך האם יש סיכוי להחמרה? במקרה של ניתוח, האם זהו ניתוח שכיח? מהם הסיכונים/סיבוכים? מהו זמן ההחלמה? מיהו המומחה לניתוחים מסוג זה בארץ? יש לי ביטוח רפואי פרטי. תודה מראש, אילן כהן

אם אכן מקור הכאב הוא בנגע SLAP כפי שתואר, וזה ניתן לברר רק בעקבות בדיקה אישית ע"י אורטופד העוסק בבעיות כתף, הטיפול יהיה על פי עצמת ההפרעה. עם הכאב הוא משמעותי עם פגיעה בתפקוד יומיומי ניתן לשקול טיפול ניתוחי בגישה ארטרוסקופית. הניתוחים מסוג זה מבוצעים ע"י רופאים המיומנים בארטרוסקופיה של כתף. דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק