פינוח ומה ניתן לעשות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

28/05/2009 | 08:41 | מאת: חן

u.s כתפיים כתף ימין בקטע סופרא-ספינטוס הודגם קרע תת-שלם זעיר כ-0.6ס"מ. הודגמו הסתיידויות נקודתיות ושינויים אטרופיים בקטע דיסטלי של סופרא-ספינטוס ובקטע פרוקסימלי של אינפרא-ספינטוס. הודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה של סובדלתואיד. שרוול תקין. כתף שמאל בקטע סופרא-ספינטוס הודגם קרע זעיר שלם לאורך 0.4 ס"מ. עם נוזל בכמות קטנה באזור הקרע. הסתיידות בגודל-0.3ס"מ בסמוך לקטע אינפרא-ספינטוס. שרוול הביצפס תקין. ביתר חלקי כתף אין לראות נוזל. אשמח לתשובה האם שיטת p.n therapy יכולה לרפא זאת

שלום רב מדובר בתהליך דלקתי-ניווני בגידים העוטפים את הכתף. הטיפולים שעוזרים הם - זריקת חומר סטרואידי למקום מדויק בכתף ואם זה לא עוזר לכאבים ניתן לשקול טיפול ניתוחי בגישה ארטרוסקופית.טיפולים אחרים לא הוכח שעוזרים. דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק