מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

26/05/2009 | 11:01 | מאת: שיר

אימי בת 62 סובלת 4 שבועות בכאבים עזים בירך שמאל. תרופות אנטידלקתיות ותרופות הרגעה לא גרמו לשום שינוי והכאביפ אף החריפו. בוצע מיפוי פלנרי עצם דינמי ו-BLOOD POOL ע"ש מותני אגן ופרכי ירכיים. הודגם BLOOD POOL מוגבר לא ניכר באזור פרק שמאל כביטוי לסינוביטיס, לא הודגמו קליטות פתולוגיות באזור פרק ירך שמאל במיפוי מאוחר ובחתכי ה- SPECT. אין עדות ל- AVN אולטרוכנטריק בורסיטיס. בשאר הסריקה מודגמת קליטה מוגברת במפרקים אקרומיוקלביקולרים בשתי כתפיים בולט יותר מימין -בורסיטיס, קליטות מוקדיות בקצה צלעות 6 ו-7 משני הצדדים קרוב לוודאי ממצאים פוסטטראומטים, מודגמת קליטה מוגברת באספקט מדיאלי עליון של אורביטה השמאלי, טיב הממצא אינו ברור, לקורלציה קלינית הדמייתית. מודגמת קליטה מוקדית במנדיבולה מימין כביטוי לתתהליך דנטלי. מה אפשר ללמוד מהנתונים? איך אפשר להרגיע את הכאבים?

28/05/2009 | 09:29 | מאת: דר' רוזנברג

שלום רב הבדיקה מראה שקיימים תהליכים ניוניים או דלקתיים בעצמות בירכיים כתפיים וצלעות. כדי לברר מה הסיבה יש צורך בברור נוסף ע"י בדיקות נוספות כמו למשל צלומי רנטגן, CT וMRI וגם בדיקות דם מתאימות. כדי לתכנןן את תהליך הברור כדאי לפנות לרופא משפחה אשק ינווט את המשך הברורים ע"י ראומטולוג , אורטופד, כירורג חזה ואחרים. דר רוזנברג

31/05/2009 | 09:54 | מאת: שיר

מה הבדיקות הנוספות-צלומי רנטגן, CT וMRI - אמורות לשלול? תהליך ניווני , פירושו, שהוא בלתי הפיך? תודה רבה

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק