כאבים בכתף ובשכמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

08/08/2008 | 12:16 | מאת: דניאל

שלום. בן 30 מזה מספר שנים (כ 8 שנים) אני סובל מכאבים באזור השכם השמאלית( מתחת לכתף שמאל) . כמו כן - שמתי לב( מזה שנים) שהשכם השמאלית בולטת החוצה וצורתה כפופה לעומת השכם הימנית בצורה די בולטת ( הדבר בולט כאשר אני מזיז את היידים לאחור). התופעה הנ"ל גורמת למעין עמידה כפופה בצורה מסויימת עם נטייה לכיוון שמאל וכאבים כרוניים ברמה מסויימת בשכם שמאל למיטב זכרוני לא נולדתי כך והתופעה החמירה לפני כ 10-15 שנים.בעיקר בתקופת השירות הצבאי ( יחידה מובחרת , סחיבת משקלים ואלונקות למרחקים ארוכים) למרות האמור לעיל, מעולם לא פניתי לאורטופד בתחום ודי השלמתי עם התופעה. בחודשים האחרונים התגברו הכאבים והעמידה נעשתה יותר ויותר שפופה עם נטייה קלה לצד שמאל . (יש לציין שעבודתי איננה כוללת הרמת משאות כבדים אלא עבודת מעבדה ) שאלותיי: 1. האם תופעה כזאת שבה שכם אחת נוטה מעט החוצה וכפופה לעומת השנייה הינה מצב מוכר בספרות ? האם מצב זה יכול להיות נרכש ולא מולד? 2. האם התופעה הנ"ל קוראית בגלל שרירים/ גידים/ רצועות רפויים שאינם תומכים כראוי בשכם או שמא שינויים במבנה עצם השכם? 3. האם טיפול פיזיוטרפי או כל טיפול כלשהוא יוכל "להחזיר" את השכם למקום ולהשוותה לשכם השנייה ? 4. האם שימוש בחגורה לשכמות יכולה לעזור במקרה זה או שמא רק תחליש יותר את הגידים , רצועות ושרירים ותגרום יותר נזק כאשר אוריד את החגורה? כמו כן במידה ופורום זה אינו עוסק בבעיות אלה אשמח אם תפנה אותי לתחום שבו שייכת בעיה זאת תודה

דניאל שלום. בליטה של עצם השכמה ותנועתה הלא מתוזמן זהו לא מצב תקין ודורש ברור. אחת התופעות השכיחות שגורמת לבעיה מסוג זה זה פגיעה בעצב הLONG THORACIC אשר שולט על השרירים המייצבים של השכמה. סוג זה של בעיה אכן יכול להיגרם ע"י לחץ מקומי על העצב, כמו למשל לאחר סחיבת משאות. כדי להגיע להחלטה על סוג ההפרעה בשכמה יש צורך בבדיקה גופנית מכוונת ולאחר מכן יש לבצע בדיקת הולכה המכוונת לעצב המוזכר מעלה כדי לגלות האם יש הפרעה מקומית בו. אם המצב הנ"ל ישלל ע"י בדיקה גופנית ובדיקת EMG יש להמשיך בברור כדי למצא מהו הגורם לחוסר האיזון בשרירי עצם השכמה. לאחר מציאת הגורם המפריע יש לטפל בו וגם במקביל לאמן את השרירים הלא מאוזנים ע"י טיפול פיסיותרפי מתאים. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק