פיענוח מיפוי עצמות כל גופי והטיפול המתאים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

19/05/2009 | 12:50 | מאת: יהודית

שלום רב. הנני בת-52 סובלת מידי פעם בכאבים בברכיים, קרסוליים, גב תחתון ולאחרונה היו לי כאבים חזקים בעמוד שידרה צווארי, הכאבים הקרינו לי לכיוון בית החזה. לקחתי אטופן 600 מ"ג,לפי המלצת רופא משפחה, לא עזר, הכאבים המשיכו, החליפו לי לארקוקסיה (רופא אורטופד) וזה הכדור היחיד שעזר להקלת הכאבים. בעקבות זאת, עשיתי מיפוי עצמות כל גופי ולהלן התוצאות: הודגמו מוקדים קלים וקטנים של קליטת יתר בחוליה C3 דו-צדדי ומוקדים בחוליה L5 דו-צדדי. כמו כן הודגמה הדגשה קלה במספר חוליות גביות ומותניות. קליטה מוגברת של החומר בפטלות ובפלטו טיביאלי דן-צדדי בברך ימין ופלטו טיביאלי מדיאלי בברך שמאל. קליטה מוגברת בצורה סימטרית במפרקים ובקרסוליים. מוקדים של קליטת יתר בכפות רגליים - באזור טארסלי ו TMT וכן במפרקים 1-MTP דו-צדדי. סיכום הממצאים בע"ש ומפרקים שתוארו - קרוב לוודאי מתאימים לשינויים ניוונים אוסטיוארטריתיים. פגיעה אוסטיואכונדרלית בשני המניסקוסים של ברך ימין ובמניסקוס המדיאלי של ברך שמאל וכן PFJ דו-צדדי.

הפורום הנוכחי דן בבעיות כתף ומרפק בלבד ולכן לא אוכל לענות לשאלתך דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק