שבר במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

14/05/2009 | 22:54 | מאת: יעל

שלום, לפני מספר שבועות נפלתי ונחבלתי בעיקר במרפק. בבדיקת סי טי מודגם שבר תלישה זעיר מהקונדיל ההומראלי הלטראלי וכן פרגמנט זעיר ביותר גם באספקט הקדמי של האפיקונדיל המדיאלי. כמו כן נוזל בכמות גדולה במרפק. אינני יכולה ליישר את היד , יישור חסר 20 מעלות כפיפה עד 120. אני עושה פיזיותרפיה, אך ללא שינוי משמעותי בתנועתיות היד. מה אתה ממליץ לעשות? תודה רבה מראש, יעל

שלום רב אם הפרגמנטים השבורים נמצאים בתוך המפרק הם יכולים להפריה לתנועות המפרק לכן מומלץ לבצע בדיקת תנועות המרפק תחת הרדמה (יכולה להיות מקומית) ואם אכן יתברר שההפרעה קיימת יש צורך להוציאם מהמפרק. אם לא תמצא הפרעה בתנועות ניתן לשקול ראשית טיפול פיסיותרפי וההמשך על פי התקדמות התנועות. דר רוזנברג

20/05/2009 | 20:02 | מאת: יעל

האם הוצאת הפרגמנט מהמפרק זה ניתוח בהרדמה מלאה? האם זו פרוצדורה עם סיכונים? ואם כן - מה הם הסיכונים האפשריים? תודה רבה מראש! יעל

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק