בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

13/05/2009 | 15:14 | מאת: יפעת

מזה 4 חודשים אני סובלת מכאבים עזים בכתף ימין, הכאבים בעיקר מורגשים בלילה. השיא הגיע שבוע שעבר שהתעוררתי בעקבות כאב שחשתי בשנתי, לא יכולתי להוזיז כלל את היד, כל תנועה קטנה כאבה מאוד. הופנתי לצילום השורה התחתונה הייתה: אין עדות לקרע ב- Rotator Cuff בבדיקה דינמית חשד לצביטה. לא הבנתי מה הכוונה צביטה, האם בשפה שלכם או צביטה רגילה? לא זכור לי שנצבטתי, שצבטו אותי, שקבלתי מכה או שקרה משהו חריג, גם אם הייתי נצבטת האם נראה הגיוני שלא הייתי מודעת לכך וסובלת כה הרבה זמן? אשמח לתשובה.

שלום רב את מתארת תשובת בדיקת אולטראסאונד ולא צלום רנטגן. במושג "צביטה" מתכוונים לתסמונת התנגשות הכתף. פרטים על הבעיה הזאת ניתן לראות באתר dr-rosenberg.co.il ישנם מספר טיפולים למצב זה , כמו טיפול פיסיותרפי, הזרקה של חומר סטרואידי לכתף ולעתים אף ניתוח בגישה ארטרוסקופית. כמובן כדי להחליט על סוג הטיפול המתאים יש לפנות לבדיקה לרופא אשר עוסק בבעיות כתף. מומלץ גם לבצע צלום רנטגן של הכתף. דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק