רח' הכשרת היישוב 1/19 חיפה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

09/05/2009 | 05:55 | מאת: אלי ניר

ביום שישי ב-1 במאי נפלתי על הכתף מהאפניים ופרקתי את עצם הבריח מצד עצם החזה. בבי"ח רמבם עברתי צילום רנטגן ו-CT וכן הרדמה להחזרת העצם למקומה במחלקת כירורגיית חזה. הפעולה הצליחה רק בחלקה שכן עדיין לאחר שבוע העצם בולטת ואני חש כאבים ותנועת היד הימנית מוגבלת. מחר ביום ראשון אני מוזמן למעקב. מה דעתך האפשרויות שלי להחזרת המצב לקדמותו? הן מבחינת עצם הבריח והן מבחינת החזרה לרכיבה על אפניים?

שלום רב פריקת עצם הבריח מעצם החזה בד"כ לא ניתנת להחזרה באופן מלא. למרות זאת עם הזמן ברוב הנפגעים חוזר התפקוד הקודם. זמן ההחלמה בדך כלל כ6 חודשים. דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק