קרע בשני גידים בכתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

05/05/2009 | 20:52 | מאת: דוד דהן

שלום, לפני כחצי שנה עברתי תאונת עבודה בה קיבלתי מכה חזקה בכתף ימין (מעל הקלוויקולה) בצילום אובחן שבר בזרוע וכן גיד קרוע חלק. אני סובל מכאבים חזקים שלא מפסיקים גם לאחר שלושה חודשי מנוחה, וגם ע"י משככי כאבים. לפני כשבוע הופנתי ל- U/S בבית החולים הדסה עין- כרם ואובחנו בו 2 גידים קרועים.בהתייעצות עם הרופא המטפל הומלץ על ניתוח לאיחוי הגידים והוצעו לי 2 שיטות: 1. ע"י ביצוע 3 חורים קטנים וחיבור בלייזר 2. ע"י ביצוע חתך אורכי נרחב יותר ואיחוי. שאלתי היא האם אין מוצא אחר ואם אין- האם מומלץ לבצע ניתוח? באיזו שיטה ומהם הסיכונים וזמן ההחלמה. תודה רבה, דוד דהן

ראשית צריך לוודא שהשבר בעצם הזרוע התחבר. אם מתכננים בצוע תפירת גידים בכתף הדרך הסטנדרטית היא ניתוח בגישה ארטרוסקופית , לפעמים עם פתיחה קטנה (MINIOPEN). הקרע נתפר בדרך כלל ע"י חוטים המעוגנים בתוך העצם ע"י ברגי מתכת קטנים או ברגים נספגים. דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק