כתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

05/05/2009 | 20:22 | מאת: איש

שלום ד"ר, אני בן 20 ולאחרונה התחלתי להתאמן בבית על שכיבות שמיכה. לפני שבועיים בערך עשיתי שכיבות שמיכה רבות בלי חימום לידיים. כשסיימתי אותן הרגשתי בסדר גמור אך בבוקר של היום הבא, לאחר שישנתי, הרגשתי כאבים בכתף ימין. הכאבים מופיעים רק בתנועות מסויימות. אני יכול לסובב את היד במלואה ללא כאב. הכאב מופיע למשל כאשר אני מגרד בגב עם יד ימין או למשל כשאני מושך את הכתף קדימה ומסובב את פלג הגוף העליון אחורה. אני מניח שזו דלקת שבאה כתוצאה מכך שלא עשיתי חימום לפני התרגילים. ברצוני לדעת האם גם לדעתך זו דלקת ,ואם כן, מה עליי לעשות ? אני נוטל כדורי וולטרן כבר יומיים (25 מ"ג כל 6 שעות). יש לציין שאני משרת בצבא ולוקח המון זמן עד שאוכל להשיג תור לאורתופד. תודה רבה.

טיפול תרופתי בד"כ לא עוזר. מומלץ לא לאמץ את היד במשך מספר שבועות ואם לא תהיה הטבה יש לבצע ברור מלא שיכלול בדיקת אורטופד, צלומי רנטגן ואולטראסאונד. דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק