ראש רדיוס שבור+סגמנטים חופשיים במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

28/04/2009 | 17:43 | מאת: אופיר

שלום. שברתיאתמול את ראש הרדיוס. בCT התגלו סגמנטים חופשיים 2-3). לא ידוע כרגע אם מגבלת התנועה היא רק בגלל הכאב או גם בגלל הסגמנטים. שאלתי:האם מומלץ לבצע ניתוח. מה הסיכונים הכרוכים בכך, האם הראש השבור יכול להיבנות שוב ומהן אפשרויות השיקום וטווח השיקום? תודה, אופיר

אופיר שלום במקרה של ראש רדיוס שבור עם פרגמנטים שבורים עם תזוזה ניתן לשקול התערבות ניתוחים. על פי גודל חלקי השבר יש להחליט האם עדיף לבצע קיבוע פנימי של השבר או להחליף את ראש הרדיוס למשתל מתכתי. לשם ההחלטה צריך לבחון היטב את צורת השבר ולכן יש לפנות לאורטופד מומחה בתחום. לגבי תנועות במרפק ניתן לבדוק קיום חסימה מכנית של התנועה ע"י בדיקה בהרדמה - מקומית או כללית. בברכה דר' רוזנברג

30/04/2009 | 14:36 | מאת: אופיר

תודה. היכן אני מוצא מומחה ספציפי למרפק? (ראש הרדיוס)

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק