בעיה בסחוס מרפק ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

27/04/2009 | 17:12 | מאת: עמית

ד"ר שלום, עברתי סיטי לא מזמן במרפק ימין וקיבלתי את הפענח אך איני יודע לקרוא אותו או להבינו ואני רוצה לקבל איזשהו מושג של מה שיש לי עד לתור אצל הרופא. הממצאים הם : במשטח הפירקי של הטרוכלאה מודגם פגם קורטיקלי בקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי ובעומק 4 מ"מ, ללא עדות לפרגמנט גרמי חופשי תוך פירקי בסמוך, ייתכן נגע אוסטאו-כונדראלי. כדי להעריך את הכיסוי הסחוסי. MRI יש לשקול ביקורת בבדיקת שאר המשטחים הפירקיים מודגמים תקינים. מישורי השומן והשרירים מודגמים שמורים. אשמח אם תעזור לי ותגיד לי מה עושים במקרים כאלה. תודה רבה

עמית שלום. ראשית אתה לא אמור לפענח את התשובה של בדיקת CT - זה תפקידו של הרופא המטפל שלך. לעניין עצמו מדובר בנזק לפיסת סחוס קטנה אשר בתוך מפרק המרפק. כדי להבין את משמעותה יש ראשית לבצע בדיקה גופנית ולבדוק עד כמה הבעיה גורמת להפרעה תפקודית ובהמשך לבצע בדיקת MRI כדי לברר יותר במדויק את היקף מעורבות המפרק. אני ממליץ שתפנה לאורטופד כדי לבצע את הבדיקות אלה וכדי להגיע למסקנה האם דרוש טיפול נוסף בברכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק