כאבים בכתפיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

04/08/2008 | 21:08 | מאת: רחליש

עקב תלונות חוזרות ונשנות על כאבים בכתפיים, מרפקים וכפות ידיים הופנתי למיפוי עצמות שהראה- הודגמה קליטה מוגברת מינמלית במספר פרקים בין פלנגיאלים של כפות ידיים. לא הודגמה קליטת חמר פתולוגית באיזורים אחרים של השלד. בסיכום- הממצאים שתוארו קלים מאד,יכולים להיות על רקע ארטריטי. ראומטולוג קבע שיש לי - rotator cuff syndrome of shoulder left >>right. מה זה אומר? הוא המליץ על פיזיוטרפיה וגם אנלגטיקה וכן אולטרסאונד כתפיים. מה זה אומר? והאם ניתן לריפוי? אודה על תשובה מהירה.

שלום רב מצב של ROT CUFF SYND לא גורם לכאבים בכפות ידיים וגם לא לקליטה מוגברת בכפות ידיים במיפוי עצמות. בעברית שם המחלה הוא תסמונת התנגשות הכתף אשר גורמת לכאבים באזור הכתף והזרוע והגבלה בתנועות. המחלה נגרמת מגירוי יתר ומתהליך דלקתי בשרירים והבורסות שבין עצם הזרוע ועצם השכמה. לפי התאור שלך לא ניתן להסיק האם את אכן סובלת מהמחלה הנ"ל אך אם את מעוניינת לקרוא יותר ניתן למצא פרטים נוספים באתר dr-rosenberg.co.il בברכה דר' נחום רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק