תופעת נימול והרדמות של היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

31/07/2008 | 15:16 | מאת: שלמה

לאחרונה מז כשבועיים אני סובל מתופעת נימול לאורך כל היד מהכתף ועד כף היד (תחושה של התעוררות היד מהרדמות) הכאבים לא חזקים אבל אין לי מושג מה זו התופעה ומה אפשר לעשות בנידון אשמח לקבל הסבר תודה

שלמה שלום התופעה שאתה מתאר יכולה לנבוע מלחץ או גרוי יתר של העצבים באזור הצואר ומעל לכתף (שרשים עצביים בצואר ופקעת עצבית ברכיאלית) הסיבות לכך הן רבות אך ראשית צריך למקם במדויק את מקום הבעיה. לשם כך יש לפנות לנוירולוג או אורטופד לצורך בדיקה גופנית ממוקדת ובהתאם לתוצאת הבדיקה בד"כ מבצעים בדיקת הולכה עצבית וEMG לצורך האבחנה הסופית. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק