חבלה ביד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

26/07/2008 | 16:49 | מאת: רונן

שלום ד"ר, לאחר חבלה ביד לפני חודשיים, בוצע צילום רנטגן ואולטראסאונד של הכתף. בשתי הבדיקות לא נמצאו ממצאים. 1.האם זה אומר שהכל תקין? או שישנן בדיקות נוספות שיכולות לגלות ממצאים שהצילום וה US לא יכולים לגלות ורק בMRI עם הזרקת חומר ניגוד יכולים למצוא? 2. האם SLAP ובנקרט לא מגלים דרך US וצילום רנטגן אלא רק דרך בדיקת MRI ? תודה

רונן שלום. כדי להחליט איזה בדיקות דימות יש לעשות לאחר חבלה בכתף יש צורך בבדיקה גופנית אשר תצביע באופן כללי על מקור הבעיה. בהתאם לממצאי הבדיקה הגופנית יש להמשיך ברור ע"י בדיקות מתאימות. באופן כללי כדי להדגים בעיה בלברום (SLAP, BANKART ) הבדיקה המתאימה היא MRI ARTHRIGRAM. בברכה דר רוזנברג

26/07/2008 | 18:26 | מאת: רונן

האם תוכל לומר לי איזה בדיקות דימות נוספות קיימות כדי להדגים מקור של כאבים בעקבות חבלה בכתף וביד מלבד US רנטגןו- MRI לסוגיו. האם יש בדיקות דימות שבודקות הולכה עצבית וכלי דם ואם כן מה שמן? איזה סיבות אפשריות כגורמות לכאבים הכואבים יותר(היד מרגישה כבדה כאילו תלויה משקולת על הזרוע) בזמן מאמץ רגיל ביד הפגועה אם בבדיקות US ורנטגן לא נמצא ממצא חריג? אגב הבדיקות בוצעו חודשיים לאחר החבלה (נפילה על הכתף) ולא מיידית. בתודה רונן

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק