כאבי פרקים לאחר טיפולים כימוטרפיים והקרנות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

17/03/2009 | 13:05 | מאת: יהודית

שלום רב, במהךלך 11/2007 ועד אוגוסט 2008 טופלתיבטיפולים כימוטרפיים (4 טיפולים של אדריאמצין+ 11 טיפולים של טקסול). כמו כן קיבלתי סידרה של 33 הקרנות.הטיפולים הם בעקבות סרטן שד שמאל. למרות שהטיפולים הסתיימו בחודש 8/08 אני עדיין סובלת מכאבי פרקים,בעיקר באזור הברכיים, פרקי אצבעות הידיים ואזור האגן. מבדיקת דם לדלקת פרקים ברור שאין דלקת פרקים. מצילומי רנטגן יש שחיקה של סחוס בפרקי הרגליים. 1. האם יכול להיות קשר ישיר לתופעות בעיקבות הטיפולים? 2. האם יש מה לעשות? חשוב לציין שהכאבים מונעים ממני הליכה של יותר מ 10 דקות רצופות וכן מונעים ממני עמידה רצופה במקום(במטבח למשל, או המתנה בתור) תודה רבה

17/03/2009 | 13:16 | מאת: יהודית

שוב שלום, שכחתי לציין שני דברים . 1. כתף שמאל שזה הצד המנותח (כריתה מקומית של הגידול)מאוד כואבת לי בעיקר בתנועות סיבוביות של כל אורך היד.הבעיה מתעוררת בעיקר בתנועות ארוכות כמו תליה של כביסה, משיכת חפצים מגבוה, התעמלות. 2. אני בת 53 . תודה יהודית

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק