שבר בזרוע ופגיעה בעצב הרדיאלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

01/03/2009 | 19:21 | מאת: לימור

בעקבות נפילה לא טובה שברתי את זרועי הימנית והעצב הרדיאלי נפגע. בניתוח שעברתי קיבעו לי את הזרוע עם פלטה (פלטינה). בניתוח השני שבוצע תפרו את העצב הרדיאלי. ברצוני לברר מה יכולה להיות הסיבה לכך שלא ביצעו את 2 הפעולות בו זמנית? את 2 הניתוחים עברתי אצל 2 רופאים שונים.

לימור שלום קשה על פי הניתונים שמסרת להחליט על מערכת השיקולים של הרופאים שטיפלו בך, באופן כללי מקובל שאם החולשה בשרירים המעוצבבים ע"י עצב הרדיאלי מופיעה מיד עם השבר בעצם הזרוע אזי ממתינים להתאוששותו מספר שבועות ואם הוא לא מתאושש מבצעים ברור ע"י בדיקת EMG ובמידה נמצא שהוא קרוע אז מבצעים את התיקון של העצב. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק