קרע acj

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

23/02/2009 | 15:20 | מאת: אהרון

שלום רב אני בן 22 לפני כמעט 3 שנים נפלתי במהלך אימון צבאי על כתף שמאל הרגשתי כאב עז אך הרופא ביחידה אמר לי שהוא יעבור עם הזמן ואכן לאחר כ5 חודשים הכאב עבר אל כשנה ושלושה חודשים מאז בפגיעה שמתי לב לבליטה בכתף. בצילום עם משקולות (בצילום רגיל נראה הכל בסדר) נקבע כי יש רווח של כ 3 מילימטר בין עצם הבריח לארומונין. באולטרסאונד כתף נקבע כי יש רווח של כ6 מ"מ בין עצם הבריח לעצם הכתף ומעט נוזלים. אינני מרגיש כאבים רציניים יש לי יכולת תנועה מלאה ביד וש כח. נקבע קרע רצועות acj בדרגה 3 והאורטופד אמר לי שלפי הממצאים זה בסדר ושאני ימשיך לחות כרגיל ללא שום משקלים או דברים שאסור לי לעשות. אינני מבין למה הבליטה בכתף הופיעה בשלב מאור כל כך וכמו כן אני שם לב שהבליטה גדלה עם הזמן ואיני מבין למה. כמו כן שמתי לב כי בזמן האחרון אני מרגיש תחושה מוזרה ביד משאל כאילו היד עייפה ואיני מבן ממה זה כי כשאני מפעיל כח ביד אז יש כח. כמו כן יש תחושה מוזרה כאילו היד לא מחוברת חזק לגוף. יש לציין כי לא היו לי שום פריקות מאז הפציעה. אשמח להתייחשות לבעיתי ולתשובה לשאלותיי. תודה מראש

התאור שלך אכן מתאים לתת פריקה או פריקה שלמה של המפרק בין עצם הקלויקולה לעצם השכמה. המצב הזה בדרך כלל חולף לאחר כ6 חודשים ולא מותיר הפרעה תפקודית. אך אם עדיין קייימת הפרעה בכתף יש לפנות לבדיקה חוזרת כדי לברר האם קיימות הפרעות נוספות שלא אובחנו. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק