קרע דו"צ דרגה 2 בסופרספינאטוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

16/01/2009 | 23:12 | מאת: qaz345

שלום רב, אני בן 40 ועוסק בפעילות ספורטיבית. בעקבות כאבים בכתפיים הופניתי לאולטראסאונד ואובחן קרע דו"צ דרגה 2 בסופרספינאטוס (רוחב הקרע כ-1.2 ס"מ בכל צד). האם הגיד יתאחה לבד ומה משך זמן ההחלמה? האם יש צורך בהתערבות כירורגית של אורטופד ע"מ לבצע איחוי? מה האלטרנטיבות ללא התערבות כירורגית וכיצד זה יכול להשפיע לטווח הארוך? בברכה

שלום רב קרע דרגה שניה בשרירי השרוול המסובב באדם בריא בגיל 40 דורש לשקול התערבות ניתוחית לתפירת הקרע . קרע מסוג זה לא מתאחה ספונטנית. לגבי השלכות הניתוח אני ממליץ לדון עם האורטופד המנתח. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק