חבלה במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

12/01/2009 | 18:38 | מאת: leyashir

שלום לדוקטור אני אשה בת-62-פעילה ומתעמלת יום יום. לפני כחצי שנה נחבלתי פעמיים במרפק יד ימין הופנתי לפיזיוטרפיה וקיבלתי כדורי אטופן שעזרו לי לתקופה קצרה הכאבים נימשכו לאורך היד ולכתף.מידי פעם הפסקתי להתעמל כיון שהייתי מוגבלת בתנועות מסוימות.נישלחתי לבדיקת אולטרה סאונד.בתשובה לבדיקה ניכתב איו עדות לטניס אלבו אין נוזל תוך מפרקי ובכתף עובי וצורה תקינים אין עדות לקרע. אךbursa sd -sa הודגם נוזל בכמות משמעותית . וגיד ביציפיטלי הודגם בתוך bicipital groove עם הצטברות קטנה של נוזל במעטפת.מבנה גרמי- תקין מה משמעות הדברים הודה לך מאוד ההסבר. והאם אני יכולה לחזור להתעמל.. תודה רבה מקרב לב ליהי שיר-

שלום רב את מתארת שתי בדיקות אולטראסאונד - אחת תקינה במרפק והשניה מראה סימני דלקת באזור הכתף. יש צורך למקם במדויק מהו מקור הכאב שלך ביד, במרפק או בכתף. בדיקת אולטראסאונד תקינה של המרפק לא שוללת מקור הכאב במרפק. לכן את צריכה לפנות לאורטופד שימקם במדויק את מקור הבעיה והטיפול יהיה בהתאם. הטיפול בבעיה במרפק שונה לגמרי מהטיפול בדלקת גידים בכתף. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק