קרע חלקי בכתף...מה ניתן לעשות בנדון???

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

05/01/2009 | 23:23 | מאת: נטע

שלום רב ד"ר רוזנברג, אימי בת 61, אשה משותקת בכסא גלגלים. ככל הנראה, כתוצאה מנסיונות להיעזר בשרירי הידיים לצורך מעבר מכסא הגלגלים לכסא אחר- נפגעה הכתף, וכתוצאה מכך חשה אימי כאבים בכתף זו. * להלן תוצאות בדיקת U.S (כתף ימין): BICEPS TENDON - מעובה והיפואקוגני, עם נוזל בכמות קטנה סביבו. INFRASPINATUS TENDON- ב.מ.פ - לא הודגם נוזל בתוך המפרק. SUBSCAPULARIS TENDON- ב.מ.פ - עובי וצורה תקינים, אין עדות לקרע. SUPRASPINATUS TENDON- מעובה והיפואקוגני, בחלקו הבורסלי הודגם קרע חלקי בגודל 0.7 ס"מ. SUBACROMIAL BURSA- נוזל בכמות קטנה ACROMIOCLAVICULAR JOINT-ב.מ.פ * נשאלת השאלה: מה ניתן לעשות בנדון? אימי סיימה סדרה של טיפולי פיזיותרפיה (אולטרסאונד), אך הכאב לא חלף. א. האם יש דרך אחרת לטיפול? (מלבד ניתוח כמובן...) ב. אם חייבים ניתוח - האם ניתן לנתח בשיטה הארתרוסקופית (אני מקווה, שלא טעיתי בשם)? ג. מה הסיכוי, שקרע כזה יגדל (אם לא מנתחים, כמובן)? תודה מראש על תשובתך.

נטע שלום התאור שלך מתאים לשינויים ניוניים בגיד הסופראספינטוס אשר גורמים לכאבים. לא ניתן לצפות האם הקרע החלקי יגדל או יהפוך לקרע מלא. הטיפול הניתוחי במצב זה הוא בד"כ בגשיה ארטרוסקופית כדאי לנסות זריקה של חומר סטרואידי לכתף לפני ההחלטה על התערבות ניתוחית. בברכה דר רוזנברג

15/03/2009 | 07:38 | מאת: חנה קינג

אני סובלת מקרע בכתף ובתף קפו לא ישנה לא מתפקדת עושה פיזיוטרפיה ודיקור סיני ולוקחת ETOPAN כבר 4 שבועות ולא מרגישה הקלה בTHROBBING מה אתה יכול להציאה לי קשה מאוד!

15/03/2009 | 07:41 | מאת: חנה קינג

אני סובלת מקרע בכתף ובתף קפו לא ישנה לא מתפקדת עושה פיזיוטרפיה ודיקור סיני ולוקחת ETOPAN כבר 4 שבועות ולא מרגישה הקלה בTHROBBING מה אתה יכול להציאה לי קשה מאוד!

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק