הירדמות ידיים עד הכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

02/01/2009 | 13:46 | מאת: עדה וייסלוביץ'

שלום, אני בת 41, כבר כמה חודשים נרדמות לי שתי כפות הידיים בשינה בלילה ולאחרונה החמיר המצב עד שכל היד כולל הכתף בשני הצדדים נרדמות לי. גם במהלך שינה או נמנום ביום זה קורה. הלכתי לנוירולוג בקופ"ח הוא ניסה טיפול של ויטמינים "בי נאורול" שלא עזר, עשיתי בדיקת EMG בשתי כפות הידיים ויצא תקין. חזרתי לנוירולוג והוא החליט שזו לא בעיה נוירולוגית אלאויש שתי אפשרויות או בעיה של כלי דם, או בעיה נפשית. הוא נתן לי כדורי elatrolet שלא עזרו. שאלתי היא : האם לבדוק בעיה בכלי דם או בעיה אורטופדית? יש לי פריצת דיסק בגב תחתון . אבקש את תשובתך בהקדם. למי כדאי לפנות ובאיזה תחום. תודה, עדה

עדה שלום הפרעות בתחושה בידיים יכולה להגרם ע"י לחץ מקומי על העצבים באזור הצואר, מרפק ושרשי כפות הידיים, ישנן סיבות נוספות אך הן נדירות יותר. הרופא שאמור לאבחן את הסיבה לבעיה הוא נוירולוג ואם ימצא שישנו לחץ מקומי על העצבים בגפיים עליונות או הצואר ניתן להעזר באורטופד לשם ההחלטה ובצוע טיפול ניתוחי ואם הסיבה היא אחרת הטיפול הוא בתחום הנוירולוגי. בברכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק