כאב בכתף כתוצאה ממשחק מטקות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

13/07/2008 | 22:05 | מאת: דוד

אני בן 60, שחקן מטקות כמעט כפייתי. לאחרונה החלפתי מטקה אשר תכונותיה מאפשרות חבטות חזקות ומשך המשחק ארוך יותר. בחודש האחרון אני סובל מכאב בכתף בתנועה לצדדים ובמאמץ. כמובן שבמצבי אין מה לדבר על משחק... מספר טיפולים בדיקור לא הועילו. האם מומלץ להתחיל טיפול בפיזיותרפיה או שעדיף להוועץ ברופא (בהתחשב שאינני רוצה ניתוח או זריקות)

דוד שלום. פעילות מאומצת על ידי היד מעל גובה הכתף, כפי שקורה במשחק מטקות, אכן יכול לגרום לכאבים בכתף. מקור הכאבים הנל הוא ברצועות ובגידים אשר מייצבים את מפרק הכתף. אם הבעיה לא תטופל הכאב לא יחלוף. הטיפול בדיקור לא עוזר בד"כ במצבים הנ"ל. לפני ההחלטה לגבי הטיפול יש להגיע לאבחנה ולשם כך ראשית יש צורך בבדיקה גופנית ולאחר מכן צלומי רנטגן ובדיקת אולטראסאונד של הכתף. לכן אני ממליץ שתפנה בהקדם לבדיקת אורטופד בברכה דר נחום רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק