שבר מתחת לכתף - בת 55

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

03/12/2008 | 18:15 | מאת: רוחלה

שלום, אני אשה בת 55 ולפני מספר ימים בטיול בצפון נשברה לי היד בזרוע (מתחת לכתף) בשתי נקודות כתוצאה מעזרה של מספר אנשים בכדי לטפס על אבן (משיכה). הרופא אומר שיקח לי חצי שנה עד שאוכל לנהוג, יש לי תור בעוד שבועיים ל-CT. הבדיקת אוטרופורוזיס האחרונה שלי הייתה תקינה. מהן הסיבות להחלשות העצם (שהן לא הידלדלות הסידן)? האם זה באמת זמן ההחלמה הצפוי? מה אוכל לעשות בכדי לחזק את העצמות בגוף? תודה רבה.

רוחלה שלום חבור השבר בעצם הזרוע יכול אכן לקחת כ6 חודשים ולאחר מכן טיפול פיסיותרפי עוד מספר חודשים. כדי לברר האם יש לך אוסטאופורוזיס תפני לרופא משפחה לקבלת תור לבדיקת צפיפות עצם ואם יתגלה בבדיקה שקיים האוסטואופורוזיס יהיה צורך בטיפול תרופתי שסוגו ניתן לברר בהתיעצות עם רופא אנדוקרינולוג. בברכה דר רוזנבאג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק