כאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

28/11/2008 | 10:36 | מאת: גילה

שלום רב מזה תקופה אני סובלת מכאבים באזור כתף שמאל, קשה לי קצת למקד אותם אבל אני חושבת שזה באזור עצם הבריח. הכאבים מופיעים בעיקר בבוקר ברגע שאני קמה מהמיטה, ולא משנה באיזו תנוחה ישנתי בלילה, על צד ימין או צד שמאל או על הבטן, ברגע שאני קמה אני מרגישה כאילו האזור של עצם הבריח תפוס וכואב. בזמן פעילות, כלומר, במשך היום כשאני בתנועה אין כאבים, אבל אם אני מתיישבת על הספה לכמה דקות, ברגע שאני זזה לאחר ישיבה ללא תנועה, שוב כואב. לא יודעת מה לעשות בנידון? לפנות לבדיקת רופא? מה זה יכול להיות? ממה זה נובע? מה עושים? אין שום רקע של מחלות אחרות, אני בריאה בדרך כלל. תודה.

גילה שלום אכן קשה מאד למקם במדוייק את המקור לכאב בכתף, לכן את צריכה לפנות לרופא כתף מיומן כדי לקבוע את מקור הכאב ודרכים לטיפול. באופן כללי הכאב בכתף יכול לנבוע ממפרקים שמרכיבים את הכתף, מגידים ושרירים, מהצואר וגם מאיברים מרוחקים יותר . בברכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק