פריקת כתף ונזק בגיד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

20/11/2008 | 21:31 | מאת: יניב

שלום וערב טוב ד"ר, הייתי לפני יומיים בטיול ופרקתי את כתפי, הלכתי לבית החולים הדסה הר הצופים והחזירו את הכתף למקומה ללא כל הרדמה או משהו כזה. חשוב לציין שזו הפעם השניה שאני פורק את הכתף הזו, זו כתף ימין. הפעם אחרונה שפרקתי את הכתף הייתה לפני שנה ושלושה חודשים, את הכתף החזירו לי אז בקפלן עם הרדמה מלאה והייתי מושבת חודשיים וחצי, לא עשיתי פיזוטרפיה מכיוון שהאורטפד טען שלא צריך ולא עשיתי כל בדיקת אולטראסאונד. עכשיו, יום לאחר שפרקתי את הכתף בפעם השניה הרופא הפנה אותי לאולטראסונד, עשיתי אולטראסונד ואלו התוצאות: הבדיקה: US כתף ימין (אורטופדי) Ratator cuff הדגמת גיד ה - Biceps בתוך ה Bicipital groove נוזל מינימלית סביבו. פרוקסימלית מדיאלית הודגמו גיד שריש ה subscapularis תקין. לטרלית הודגמו גיד ושריר ה supraspinatus תקין. מאחור ה ה Infraspinatus הודגם נזק מסוג היל סאקס. אין עדות לתפליט סובדלתואידי. ה ACJ תקין. בסיכום: אין עדות לקרע ב - rotator cuff very mild bicipital tendinitis נזק בגיד IS מסוג היל סאקס. בדיקה דינמית לא בוצעה בשל הכאבים. לאחר הבדיקה נאמר לי לפנות למומחה כתפיים אך אינני מוצא זמין באיזור המרכז. שאלתי היא מה אני עושה כרגע? מהו הנזק? מה אומרות תוצאות הבדיקה? כמה זמן אני צריך להיות עם הסעד? תודה מראש, יניב.

יניב שלום אם אתה צעיר מגיל 35-40 בדיקת US לא מתאימנ כדי לברר את הסיבה לפריקות הכתף. אתה צריך לבצע בדיקת CT ARTHROGRAM או MRI ARTHROGRAM ועם תוצאות הבדיקות לפנות לאורטופד שמטפל בבעיות כתף. בברכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק