תת פריקה בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

15/11/2008 | 13:54 | מאת: שני

מאז שהתגייסתי אני סובלת מכאבים עזים בכתף (באתי עם זה מהאזרחות אבל בצבא זה החמיר) הלכתי לבדיקות ואמרו לי שיש לי תת פריקה אחורית וזה משהו מולד אני מתעוררת באמצע הלילה מכאבים אני מגיעה למצב שאני לא יכולה לתפקד עם היד בכלל היד פשוט משותקת מרוב כאב ומאמץ. כשממש כואב לי אני מזיזה את הכתף או מה שזה לא יהיה אחורה וזה מקל לי על הכאב אורטופד פעם אמר לי שאם אני אמשיך לעשות את זה אני אצטרך לעבור ניתוח! אף אחד לא נותן הסבר מזה תת פריקה ולמה הכאבי סבל האלה אני רוצה לדעת אם יש פתרון כלשהו ואולי לקבל קצת פרטים על תת פריקה אחורית תודה שני

שני שלום תת פריקות חוזרות בכתף אשר לא התרחשו בעקבות חבלה משמעותית, מקורם לרוב בגמישות יתר של רצועות סביב הכתף. הטיפול המומלץ במקרים האלה הוא טיפול פיסיותרפי ממושך לחזוק שרירי הכתף. אם אין הטבה לאחר טיפול זה יש לבצע בדיקת MRI עם הזרקת חומר ניגוד כדי לוודא אשרות קיום של פגיעות נוספות בכתף אשר בדרך כלל מטופלות בניתוח. את צריכה להתיעץ ולהבדק ע"י אורטופד אשר עוסק בבעיות כתף בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק