impingment

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

10/11/2008 | 22:44 | מאת: יפית

שלום ברצוני לברר אילו טיפולים אלטרנטיביים לניתוח מצויים היום לטיפול בסינדררום צביטה בכתף. מדוע ממולץ לעבור ניתוח, האם אפשר לוותר עליו , עבור אדם בן 55, שלא רוצה להפסיד חודש מחייו במנוחת התאוששות מניתוח.תודה

יפית שלום. הניתוח לטיפול במצב של התנגשות הכתף מומלץ רק לאחר שהטיפול השמרני , קרי פיסיותרפיה וזריקה מקומית של קורטיזון, כשל. מידת היעילות של טיפולים אלטרנטיביים אחרים לא ניתנת להערכה מוקדמת. ההחלטה על ביצוע הניתוח צריכה להתקבל לאחר התיעצות עם האורטופד המנתח וצריכה להתבסס בעיקר על מידת הפגיעה באיכות חיים היום והשפור הצפוי לאחר תום השקום שלאחר הניתוח. בברכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק