טיפול בכתף קפואה - פרדניזון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

14/10/2008 | 21:53 | מאת: משה

שלום רב, מזה כמה חודשים אני סובל מכתף קפואה - יד ימין. בימים האחרונים התחילו כאבים גם ביד שמאל. קיבלתי שתי סדרות של ארקוקסיה וזריקה לכתף אך ללא הועיל. בביקור האחרון אצל האורטופד, הוא נתן לי מרשם לפרדניזון, 20 מ"ג, למשך 30 יום, וכן מרשם לשתי זריקות של synacthen. בכל חיפושי באינטרנט לא ראיתי טיפול כזה לכתף קפואה, מה גם שראיתי כי הפסקה של פרדניזון אמורה להיות הדרגתית. שאלתי היא האם זהו טיפול נכון בכתף קפואה, והאם אין סיכון בלקיחה של פרדניזון והפסקתו מיידית לאחר 30 יום?

14/10/2008 | 21:56 | מאת: משה

רציתי רק להוסיף כי בבדיקת רטנגן לא נמצאו הסתיידויות ואו ממצאים אחרים

משה שלום. לא מקובל לטפל בכתף קפואה ע"י נטילת כדורי פרדניזון. בשלב ראשון של המחלה, אם אכן אובחנה, ניתן לטפל בזריקה אחת או שתיים של תכשיר סטרואידלי מתאים לתוך מפרק הכתף. צריך לזכור שבמצב של כתף קפואה גם לזריקות הנ"ל ישנה השפעה מוגבלת בדרך כלל. תוכל לקרוא על המחלה באתר dr-rosenberg.co.il. בברכה דר' רוזנברג

23/10/2008 | 07:54 | מאת: תמר וייל

למשה שלום לאחר שאתה מקבל את כל הטיפול התרופתי אני ממליצה לך, כמדריכה לפלדנקרייז, להתחיל עם פעילות גופנית. בהתחלה רצוי ללא הפעלת כוח או תוספת משקל ואחר כך עם הוספת כוח ולבסוף גם עם תוספת משקל. למה? הגוף נעשה "מנוון" מהר מאד. לוקח לו מספר ימים עד שהשרירים אינם מוכנים להגיב באותה העצמה, טווח התנועה והאטנטנסיביות שהם היו מורגלים בהם. לכן, מומלץ מאד להתחזק בחזרה בצורה נכונה באופן שישקם את שרירי הכתף. אשמח לענות על שאלותיך באם מתעוררות הכל בטוב תמר

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק