קרע בלברום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

07/10/2008 | 19:41 | מאת: מאי

אני מתאמנת בחדר כושר והתחילו לי כאבים בכתף הלכתי לרופא והוא שלח אותי לאוטרסאונד שם היה כתוב היפרדות של הלאברום,לאחר נישלחתי לעשות MRI ושם יצא: מודגמת בצקת לשדית באוס האקרומיאלי ובקצה עצם האקרומיון. מודגם נוזל בכמות מינימלית בבורסה הסוב אקרומיאלית. מודגם חשד לנזק SLAP דרגה ראשונה מודגם אות חריג לניארי בבסיס הלברום הקדמי תחתון לא ניתן לשלול קרע חלקי. הרופא אמר לי שזה כבר לא התחום שלו ואני ילך להיעץ עם רופא מנתח הוא חושב שכנרא צריך ניתוח . רציתי לשאול אם לפי מה שכתבי ניתן לדעת האם באמת צריך ניתוח ? אני ההיתי מאוד רוצה לעשות הכול בכדי לא לעשות כי אני מדריכה בחדר כושר וזה יגביל אותי מאוד. בנוסף אני עדיין מתאמנת רציתי לדעת האם אני גורמת יותר נזק? ברור לי שכן אבל זה קשה להפסיק להיתאמן תור לרופא זה לעוד 3 חודשים תודה

מאי שלום. כדי לברר יותר במדוייק את הממצאים שתיארת על פי בדיקת MRI יש לבצע MRI עם זריקת חומר ניגוד- MR ARTHROGRAM, שזוהי בדיקה יותר מדוייקת להערכת פגיעות בלברום. ואם אכן הממצאים יהיו זהים למשנמצא בבדיקה הנוכחית ואת תמשיכי לסבול מכאבים בכתף הטיפול יהיה ע"י ניתוח בגישה ארטרוסקופית במטרה לתקן את הפגיעות בלברום. בכרכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק