תחושה שאין כוח ביד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

20/09/2008 | 20:15 | מאת: ariela

לפני כמה שבועות התחילה לכאוב לי השכמה וזה הקרין ליד. הכאב כבר לא כל כך חריף אבל עכשיו יש לי תחושה שאין לי כוח ביד קשה לי להרים חפצים אפילו לא כל כך כבדים וקשה לי לעשות תנועות שדורשות הרמה של היד והחזקתה גבוה. מה זה יכול להיות?

אריאלה שלום התלונות שלך , בין היתר, יכולות להיות קשורות לפרעה כלשהיא בגידים סביב מפרק הכתף. מומלץ לעשות צלום רנטגן ובדיקת אולטראסאונד של הכתף וכמובן לפנות לבדיקה לאורטופד. בברכה דר' רוזנברג

03/10/2008 | 08:04 | מאת: תמר וייל

שלום אריאלה, אני לא רופא. אני מדריכה לפדלנקרייז. כאבים באיזור עצם השכמה והכתפיים הם כאבים שכיחים. עצמתם הרבה פעמים משתקת. אנחנו חושבים שאם נימנע מתנועה הכאב, שלא מורגש, בזמן שאין תנועה, יחלוף. אבל בפועל כדאי לנו לפעול בדיוק הפוך: כדאי לנו לבחון עם עצם השכמה מהו סוג התנועה שאותה כן ניתן לבצע, מהו הטווח שמרגיש בטוח לביצוע כך שהוא לא גורם לכאב ולהמשיך ולהניע את המקום. גם אם הכאב חלש אך לא מתחזק - כדאי להמשיך ולהניע את הכתף ואת עצם השכמה.תאמני את עצם השכמה לתנועה חדשה באמצעות משקוליות קלות או קופסאות שימורים בעלות נפח פחות מקלוגרם. באופן קבוע. כל יום קצת פעמים להרים את הידים לצדדים או לפנים או לאחור ולא להתייאש. %

03/10/2008 | 08:04 | מאת: תמר וייל

שלום אריאלה, אני לא רופא. אני מדריכה לפדלנקרייז. כאבים באיזור עצם השכמה והכתפיים הם כאבים שכיחים. עצמתם הרבה פעמים משתקת. אנחנו חושבים שאם נימנע מתנועה הכאב, שלא מורגש, בזמן שאין תנועה, יחלוף. אבל בפועל כדאי לנו לפעול בדיוק הפוך: כדאי לנו לבחון עם עצם השכמה מהו סוג התנועה שאותה כן ניתן לבצע, מהו הטווח שמרגיש בטוח לביצוע כך שהוא לא גורם לכאב ולהמשיך ולהניע את המקום. גם אם הכאב חלש אך לא מתחזק - כדאי להמשיך ולהניע את הכתף ואת עצם השכמה.תאמני את עצם השכמה לתנועה חדשה באמצעות משקוליות קלות או קופסאות שימורים בעלות נפח פחות מקלוגרם. באופן קבוע. כל יום קצת פעמים להרים את הידים לצדדים או לפנים או לאחור ולא להתייאש. כי כל יום התנועה תשתפר. לעבוד לאט. אפשר בישיבה או בעמידה או בשכיבה. מה שנוח לך. להכניס אוויר לפני שמבצעים את התנועה, להוציא אוויר בזמן התנועה. לאט. הכל בטוב תמר

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק