קרע בגיד - כתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

16/09/2008 | 13:18 | מאת: ליהי

שלום, לאמי, בת כ 65, היה קרע בגיד בכתף שמאל והיא עברה ניתוח לאיחוי הגיד לפני כ 10 שנים. הדבר היה כרוך בחתך גדול ובהחלמה ארוכה וכואבת, ונכון להיום אחוז הפעילות של יד שמאל אינו 100%. בבדיקות לאחר מכן גילו, כבר לפני מספר שנים, התהוות של קרע גם בגיד בכתף ימין. השנה הממצאים בבדיקות הראו לפי רישומי הרופאים "קרע מסיבי בגיד הכתף". הרופאים ממליצים על ניתוח. שאלתי היא האם מומלץ לעשות ניתוח במקרה שכזה ובגיל שכזה, והאם יש סיכונים מיוחדים בניתוח או באי עשייתו. תודה מראש, ליהי

ליהי שלום מטרות הטיפול הכירורגי בקרעים מאסיביים בגידי השרוול המסובב הן - שיפור בכאבים ובתנועות וגם מניעת נדידה של ראש עצם הזרוע שיכולה לגרום בעתיד לשינויים ניוניים והחמרה בכאבים. כמו בכל ניתוח יכולים להיות סיבוכים. הדיון על היתרונות והחסרונות אישית עבור אימך צריך להעשות עם האורטופד שינתח אותה בברכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק